fbpx

Biztosan Te is érezted már úgy, hogy összecsapnak a hullámok a fejed fölött.

Ilyenkor a legtöbb emberen felülkerekednek az ösztönei, elkezdenek kapálózni, hátha legyőzik a vizet, ami egyre inkább rájuk nehezedik… Gondolj bele…Lassan már levegőt sem kapsz… bepánikolsz, ezért még inkább kapálózol. Ez a kétségbeesett állapot rengeteg energiát vesz el tőled, így nagyon hamar elfáradsz, a hullámok viszont nem csillapodnak, ellentétben az életedért küzdő karcsapásokkal.

Elfáradtál, már nem bírsz küzdeni, akarva-akaratlanul – szinte az esélytelenek nyugalmával – megadod magad a hullámoknak. Meglepetten veszed észre, hogy minden feszültség megszűnik benned. Érzed ahogy a végtagjaid elernyednek, a megkönnyebbülés érzése jár át. 

Majd pár másodperc múlva arra eszmélsz, hogy a hullámok a partra vetettek. Ahogy befejezted küzdést, a félelmetesnek és ellenségesnek tűnő hullámok –  melyek nem rég még majdnem maguk alá temettek, eszeveszett kétségbeesést eredményezve nálad – hirtelen mintha átváltoztak volna. Erőteljes, segítő áramlássá alakultak, melyek nem, hogy nem is terítettek maguk alá, végül a hátukon egy új helyre vittek Téged. 

Ugye mennyivel könnyebb lett volna, ha kihagyod a küzdelmes részt és felismered az egyre erősebben hullámzó víz valódi szándékát?

Hiszen csak a partra akart téged vinni, anélkül, hogy Neked ezért bármilyen erőfeszítést kellett volna tenned. 

Képzeld el mi történik abban az esetben, ha még meg is tudod lovagolni azokat a hullámokat!

Ehhez persze jól jön néhány képesség. Jó, ha tiszteled a hullám erejét, jó, ha ismered a természetét, érted a szándékát, tudod hogyan kezeld. Tudnod kell mikor érdemes megadni magad az erejének és mikor kapaszkodhatsz bele, hogy vigyen magával. Tudnod kell hogyan irányítsd, ha az visz Téged előrébb és érdemes ráérezned hogyan tudsz összhangba kerülni vele. 

Az élet is valahogy így működik

Megpróbálhatsz árral szemben úszni, ragaszkodva a régi megszokott irányhoz és a jól ismert parthoz vezető úthoz. De ugye Te is érzed, hogy ez milyen nehéznek tűnik? 

Mi van akkor, ha inkább hagyod, hogy vigyen magával az áramlat? 

Próbáltad már, csak egyetlen egyszer is máshogy csinálni?

Mit gondolsz, félelmetes távol kerülnöd a jól ismert parttól? Nem tudod hova sodor így a víz? 

Ugye tudod, hogy valahol szemben ott van a másik part? 

De mit akarok ezzel a sok vízzel? Szeretném, hogy átérezd amit olvasol.
(Egyébként a víz az érzelmek szimbolikája. Úgyhogy ez így külön izgalmas. ;)) 

Ugye már Te is látod, hogy nem mindig az ismert út a ‘jó’ út?

Mit értek ez alatt?
Nem biztos, hogy az a Te utad, amin már régóta oly ismerősen közlekedsz. Mi van, ha lehet másként is?

Ugye érted már, hogy nem kell mindig küzdeni? Láthatod, hogy sokszor csak kárt okozol vele és megnehezíted a saját dolgodat.

Általános igazságnak mondható, hogy az élet alapvető dolgairól mindenkinek mély meggyőződései vannak. Azokra a meggyőződésekre, szinte már kőbe vésettnek tűnő(!) működési elvekre gondolok, melyek automatikus programként alakítják a Te életed is. 

Bizony, Benned is futnak ilyen programok. Képzeld, ha nem futnának… Hogyan kelnél fel minden nap, hogy tudnál egyszerre autót vezetni és a gyerekeiddel beszélgetni? Honnan tudnád, hogy szebb lesz a hajad, ha megfésülöd? Egyáltalán hogyan fésülnéd meg, miközben már azon gondolkozol, hogy csomagoltál-e tízórait a gyereknek? 

Látod? Tele vagyunk támogató automatizmusokkal, melyek megkönnyítik az életünket. 

Megosztok Veled egy érdekességet:

Ezeket a programokat a tudatalattinkban tároljuk. De nem erre az érdekességre céloztam az előbb. 

Ami nagyon fontos, hogy a tudatalattinkban tárolunk minden olyan sémát, melyek valaha, valamilyen oknál fogva rögzültek bennünk. Ezek közül jó néhány már rég nem szolgál minket, sőt inkább csak hátráltat, blokkol, megakadályoz abban, hogy olyan életet éljünk, amilyet szeretnénk.

Ilyen program lehet például az is, hogy:

“Az élet küzdelem. Küzdenem kell, hogy elérjem a célom. Küzdenem kell, hogy életben maradjak.”


Vagy akár a jól ismert mondat:

“Járt utat a járatlanért el ne hagyd! Az ismeretlen félelmetes. Nem vagyok elég jó, hogy megvalósítsam a vágyaim. Nem érdemlem meg, hogy új lehetőségeket próbáljak ki. “ 

“Ilyen az élet. A szenvedés az élet része. Nálunk így szokták, én így tanultam, ezt csak így lehet….” 

A sort a végtelenségig lehetne folytatni. De úgy gondolom már biztosan érted mire gondolok. 

Talán már azt is felismerted, hogy benned milyen automatizmusok futnak. 

Ezek mind olyan minták, melyek akár évtizedekig képesek láthatatlanok maradni. De csak addig a pillanatig, amíg úgy nem döntesz, hogy változtatsz! 

Amíg minden nap ugyanazokat a dolgokat teszed, ugyanazok a gondolatok járnak a fejedben, ugyanúgy cselekszel, beszélsz, élsz, mint ahogyan azt az eddig jól ismert módon tetted, addig csak egy dolog történhet: Ugyanolyan marad az életed, amilyennek megszoktad. 

Akár még az is megtörténhet, hogy a környezeted, a körülményeid és a külvilágot tartod a felelősnek az életed alakulásáért. 

Hogy érzed? Benned már ott motoszkál valami? Valami, ami a változásra hív?

Cselekednél, de nem tudod hogyan indulj el?

 

Sokszor egy külső szemlélő objektív meglátása könnyedén el tudja hozni a megoldást számodra! Tudod miért van ez így?

Mert előtte nincs ott az a fa, amitől Te nem látod az erdőt. Mert ő nem akar küzdeni a Te életedért, hiszen külső szemlélőként könnyedén észre veszi, hogy nem is vagy veszélyben. Ő látja, hogy mennyivel csodásabb a másik part, ahova a hullámok szeretnének vinni Téged. Te csak azért nem látod, mert épp a víz alatt vagy. De megfelelő segítséggel Te is megláthatod az irányt. 

Hidd el, sokkal könnyebb elindulni, ha van ki fogja a kezed, elindít az úton és mutatja merre menj. 

Jól hangzik ugye? – Mondok Neked valamit: Ennél is jobb ötletem van! 

Egy olyan eszközt kínálok Neked, amely sokkal többet ad egy kézfogásnál….

Egy pár percre most engedd szárnyalni a fantáziád!

 

Képzeld el, hogy van valaki, aki egy olyan módszert tart a kezében, melynek segítségével könnyedén rátaláltok a megoldásra. Arra a megoldásra, mely lehetővé teszi számodra a várva várt változást.  És mindezt olyan úton-módon, ami nem csak a nehézségeid elengedésében segít Téged, hanem az átalakulásod örömteli folyamatában és a megvalósításban is melletted lesz! 

Most jön a valódi jó hír: Ez nem játék! Ez a valóság! A módszer létezik! Nem csodaszer és nem ígéret. Nem varázslat. Bár varázslatos… az eredmény, amit tapasztalni fogsz. 😀 De Te is kellesz hozzá! 

A módszer amiről beszélek az pedig nem más, mint a Theta Healing® konzultáció!

Olyan támogató, bizalmas légkört hozunk létre, melyben tényleg könnyűvé válik a legnehezebbnek tűnő lépés is. 

Az eredmény: Te leszel a legprofibb hullámlovagló! (Ha eddig nem létezett ilyen, akkor most megalkotjuk! Mert számunkra nincs lehetetlen!  ) 😀

De egy biztos: Minden egyes alkalommal évek kemény munkáját öleled fel! Nyugi, az átalakulás élményéből nem fogsz kimaradni! Az mindig izgalmas! De nem mindegy hogyan éled meg! Ez a Te döntésed! 

Válaszd a gyorsítósávot és megkapod a szabad, örömteli életet, amire születtél! 

Blog szerzője:

Bernáth Alexandra
ThetaHealing® konzulens

További információért, és konzultáció bejelentkezéshez kattints ide! >>