fbpx

Kezdjük egy egyszerű kis játékkal! Benne vagy?

Képzeld el, hogyha most adnék Neked 100 millió forintot mit csinálnál vele?
Hunyd be a szemed és gondolkodj el rajta egy percet!
Másik országba utaznál? A szegényeknek adnád? Létrehoznál egy alapítványt? A családodra és magadra költenéd? Visszautasítanád? Vagy valami más jutott eszedbe?

Figyeld meg, mi volt az első gondolatod, amikor azt olvastad, 100 millió forintod lesz! Milyen érzések merültek fel benned?
Légy őszinte magadhoz! Ez az első lépés, hogy rátalálj a megoldásra! 

Valószínűleg az első pillanatokban elkezdett szárnyalni a fantáziád. Érezted magadban a pezsgést, az energiát, egyszerre voltál felcsigázott és nyugodt! Micsoda felszabadultság, ugye? Az is elképzelhető, hogy egy pillanatra elhitted, hogy bármi lehetséges! Mintha a pénz lenne mindenre a megoldás. 

Itt lép életbe az őszinteség! 

Csak az elrugaszkodott álmodozásig jutottál? Az sem baj! Sőt! Végre felismerted, hogyha nem korlátozna Téged semmi, akkor miket szeretnél megvalósítani, megélni az életedben!

De vajon a mögöttes érzéseidet is felismerted? Hagytad felszínre törni a félelmeid? Hiszen, ha minden rendben lenne közted és a pénz között, akkor valószínűleg már rég gazdag lennél és nem a válaszokat keresnéd, hogy Neked ez miért nem sikerül.

Nézd meg, hogy magadra ismersz-e a következő sorok valamelyikét olvasva!

“Ha sok pénzem lesz, egyedül maradok / csak a pénzemért fognak szeretni. Ha gazdag leszek, mindenki kihasznál. Tisztességes úton nem is lehet megggazdagodni. Ha gazdag leszek, veszélybe kerülök, ki akarnak rabolni. Én nem érdemlek meg ennyi pénzt. A pénz büdös, rossz, a pénzhez vér tapad. Mindenki megváltozik, akinek sok pénze lesz. A gazdagok önzők. Én szegénynek születtem, az is maradok. Sosem volt sok pénzem, de legalább egészséges vagyok / jó ember vagyok / szeret a családom.”

A sort a végtelenségig lehetne folytatni. Tudod miért?

Mert a pénz az egyik olyan dolog az életben, amelyhez a legtöbb negatívum, ítélkezés, nehéz érzés és neheztelés kapcsolódik. 

Képzeld el, hogy milyen nehéz dolga van a pénznek! Mindenki vágyik rá, miközben a legtöbben utálják is. Gondolj bele, ha a pénz egy ember lenne, akit folyamatosan negatív kritikával illetsz, ítélkezel felette, utálattal, nehezteléssel fordulsz felé, vajon meddig maradna életben ez a kapcsolat? Te szívesen mész ahhoz, aki utál? Ugye, hogy nem? 

Itt jön a lényeg! 

A pénzről szőtt kollektív és egyéni tévhitek és dogmák tartanak távol a bőségtől!

A legelső tévhit, hogy a „sok pénz” jelenti a bőséget. Már az, hogy „sok” se értelmezhető önmagában. Mihez képest sok? Mi több, a pénz csak a vagyon egy része, és még a vagyon sem azonos a bőséggel. Gondold meg: egy lakatlan szigeten mit érnél 100 millió forinttal? Szerintem kezded már kapizsgálni, hova akarok kilyukadni! 🙂

Emlékszel még, amikor arra kértelek, hogy légy őszinte magadhoz? Rengeteg felismerésre tehetsz szert, ha mélyen magadba nézel! (Súgok kicsit: még így sem biztos, hogy minden benned rejlő akadályra rálátsz! De erről majd később! 😉 ) 

Az első felismerés: a bőség mindig a helyzethez igazodik!

Ez az első dolog, amit érdemes felismerni: a bőség helyzetfüggő. Ahogy mondani szokták, a trágya méreg a konyhában, arany a földeken. Azaz hiába a „sok pénz”, ha nem tudod elkölteni.
Az első felismerés lényege tehát az, hogy adott helyzetben mindig más és más testesíti meg a bőséget.
Gondolj csak a dédmamádra, akinek a háború idején egy szem krumpli a világot jelentette, a mérhetetlen, elképzelhetetlen bőséget. Ma már ehhez képest rengeteget változott a világ és valószínűleg Te is egészen más élethelyzetben vagy. 

Te már tudod, hogy számodra mit jelent a bőség? 

A második felismerés: a bőség mozgékony, nem szilárd!

A trágyás példánál maradva, ha büdös neked a vagyon, akkor máris találtál egy gátat magadban, ami megakadályozza, hogy valódi bőségben legyen részed! Viccet félretéve, a második felismerés, hogy a bőség dinamikus, mozgékony.
Amikor pénzt és bőséget kérnek az emberek, gyakorta egy egyszeri bevételre gondolnak. Mondjuk lottó főnyereményre. Holott a bőség mozgékony, állandó áramlástól függ.

Vidd ki a trágyát a földekre, vagy add el jó pénzért „100% organikus növényi biotápszer, vidéki táj illattal” néven! Ami addig csak gátolt odahaza, hirtelen komoly bevételi forrássá vált. Nézz tehát körül az életedben, mert lehet, hogy ami neked hulladék, az másnak kincs!

Ugrok egy kicsit a trágyás sztoriról! 😀 

Tudtad, hogy az érzelmeink teremtik a valóságunkat? A hála egy nagyon erőteljes érzelem. Ahogy a félelem is. Az egyikkel tudsz bőséget teremteni, a másikkal nem igazán. 

Mit gondolsz, Neked “melyikből van több”? Hálát vagy félelmet érzel gyakrabban?

A harmadik felismerés: tudatosság, önismeret, időzítés.

Azoknál, akik folyton a nincstelenséggel küzdenek, gyakorta látom, hogy csak ködös elképzeléseik vannak arról, mi is a bőség számukra, vagy ellenkezőleg, annyira görcsösen ragaszkodnak egy bizonyos formájához, hogy képtelenek felismerni a lehetőségeiket.

A harmadik felismerés az volt számomra, hogy a bőség megteremtésének alapja az, hogy képessé váljak tudatosan kiválasztani azt, amit meg akarok teremteni az életemben, de lazán, teret hagyva a bőség folyamatának. Azaz a fix, konkrét részletekkel csak csínján bánni! 

Az elengedés éppen ilyen fontos: ahhoz, hogy új dolgok érkezzenek az életünkbe, rendszerint helyet igényelnek. Ha viszont tele az életünk a múlt kacatjaival, főként gátló hiedelmekkel, akkor ugyan hova kerülhetne az új? Ha eddig szegénységben éltél, akkor hova csatlakozzon a bőség? 

Arról nem is beszélve, hogy az amit tudatosan gondolsz, nagy valószínűséggel nem összeegyeztethető a tudatalattidban tárolt limitáló mintákkal. Például a dédmamád meggyőződésével, akinek a bőség azt jelentette, hogy van egy nagy szem krumplija, amiből egy héten keresztül jól lakhat az egész család. És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy vajon hogyan vélekedett a nagyi a gazdagokról és a pénzről?

Ezek a programok benned is ott rejtőznek és észrevétlenül alakítják az életedet. Erre céloztam fentebb, amikor azt írtam, nem biztos, hogy elég az őszinteség, hogy minden akadályt felismerj! Persze,hogy nem elég! A tudatalatti minták és a hitrendszerek mindaddig láthatatlanok maradnak, amíg tudatosan rájuk nem nézel!

Összetett téma, ugye? Éppen ezért érdemes lépésről-lépésre, a célravezető módszereket hatékonyan alkalmazva nekilátni a bőség teremtésnek! 

Az első és legfontosabb lépés a következő:

Takarítsd ki magadból azokat a gondolatokat, berögződéseket, amik nem engedik meg a bőség áramlását az életedben!

Azt kérdezed, jó-jó, de hogyan? – Gyere megmutatom, sőt együtt takarítjuk ki a limitációkat és vonzzuk be a bőséget! Benne vagy? 🙂

Azt akarom, hogy az életed része legyen a bőség. Azt akarom, hogy jól érezd magad és kiteljesedj az életedben. 

Ezért is hoztam létre a Bőség Reform Tréninget, melyhez most újra hozzájuthatsz! Már annyi embernek segített, hogy úgy döntöttem, újra összerakom és átadom Neked! Megadom Neked a lehetőséget, hogy Te is a felszabadult életet élők táborát gazdagíthasd! Neked csak annyi a dolgod, hogy a linkre kattintva kiválasztod, melyik az a csomag, amelyik számodra a legkedvesebb és máris Tiéd a tananyag, mely számodra is elhozza a teljes, felszabadult élet lehetőségét! 

Szeretnél bőségben élni? Akkor abba kell hagynod az önkorlátozó gondolkodást, mégpedig most rögtön!

U.i.: Elöljáróban csak annyit, ha izgulsz, hogy nehezen fog menni, megnyugtatlak! Úgy állítottam össze az egész tréning anyagát, hogy gyorsan és könnyedén, az otthonod kényelmében vagy bárhol, ahol szeretnéd elvégezhető legyen! Semmilyen előképzettséget nem igényel. Hidd el, minden instrukciót részletesen megkapsz és rengeteg hasznos tudásanyaggal is megajándékozlak! 

Az a célom, hogy Te is örömteli sikereket élj meg! Ráadásul bármikor újra és újra előveheted a hanganyagokat, a gyakorlatokat, a csomag bármely részét! Ha mélyebbre szeretnél ásni és a célod az, hogy egészen biztosan megtapasztald az átalakulást az életedben, akkor ehhez most profi segítséget is kaphatsz! Válaszd a Mester Csomagot és a tréning anyaga mellett egy konzultáció is a Tiéd!
Nem szaporítom tovább a szót! Kattints a linkre és minden részletet megtudsz a méltán kedvelt Bőség Reform Tréningről! 

Blog szerzője:

Bernáth Alexandra
ThetaHealing® konzulens

További információért, és konzultáció bejelentkezéshez kattints ide! >>