fbpx

Avagy: Így éld meg örömmel az év végi forgatagot!

Az előző blog bejegyzésben már elindítottam az ‘év végi nagy hajrá’ témáját. Kicsit körülnéztünk a csoport tudatosságok terén és általánosságban az emberek decemberi érzésvilágába is betekintettünk.
Mit is találtunk? Feszültséget, megfelelési kényszert, beteljesületlen vágyakat. A miértek vizsgálata mellett ma szeretnék Neked pár tippet adni arra, hogyan éld meg örömmel az életet és hogyan válik a vágyaidból valóság! 

Egy valamit már biztosan tudsz: Mindig van választásod!
És még valamit: A csoport tudatosságok és a tudatalatti minták erősen befolyásolják az életedet! Ha hagyod!

Amennyiben még nem olvastad vagy szeretnéd újra elolvasni az előző blog bejegyzést, ide kattintva érheted el:

Néhány gondolat erejéig ugorjunk vissza a ‘miértek”-hez!

Miért erősödnek fel ennyire az érzelmek Karácsonyhoz közeledve? 

Miért tűnik minden egyre nehezebbnek ebben az időszakban? 

Miért érzi magát egyre feszültebbnek és leterheltebbnek ilyenkor a legtöbb ember? 

Azt látom, hogy az ünnepekhez és az év végéhez közeledve nagyon erősen bekapcsolnak az elvárások. 

Talán az történik, hogy túl nagy jelentőséget tulajdonítunk egy ennyire rövid időszaknak. Gondolj csak bele, az év 12 hónapjából egyetlen egy hónapot választunk ki, ennyi idő alatt akarunk minden szeretetet kicsikarni, melyet az év többi napján nem sikerült, ennyi idő alatt akarunk mindent befejezni, amit ezidáig nem sikerült. A Karácsonyi vacsi mellett, ott vannak az egyéb összejövetelek. 

A legtöbben – lehet, hogy Te is így vagy ezzel – ilyenkor akarják a legjobb formájukat hozni.

 

Legyek szép a céges bulin, miközben nagyon fáradt vagyok, mert ez alatt a pár hét alatt a munka is felgyülemlett. Legyen tökéletes a karácsonyfa, de előtte még ott a nagytakarítás, mikor lesz rá időm? Mi legyen a menü, indul a sok tervezés-szervezés. Indulna, ha lenne rá idő. Az ajándékokról nem is beszélve.

Eközben egyre közeledik az év lezárása. Hamarosan új időszak indul. Jó lenne a következő évet kicsit pozitívabban indítani. Jövőre minden sikerül. De ahhoz még ebben az évben nagyon sok teendőm van. Ezután minden más lesz. (MINDEN MÁS LESZ! Komolyan? Érzed ennek a mondatnak a súlyát? Igen, lehetséges, hogy így lesz. De nem az alatt az egy nap alatt, amikor december 31-ről január 1-re váltunk! )

Kicsit az az érzésem ezzel az egésszel kapcsolatban, hogy ilyenkor a legtöbb ember mindent akar és azt lehetőleg azonnal és egyszerre. 

Szeretet. Harmónia. Nyugalom. Béke. Család.

Sikerek. Karrier. Pénz. 

Átalakulás. Megújulás. Tervezés. 

“Tiszta otthon, rendes ház.”
. . . 

Egész évben nem volt gond, hogy nincs befejezve a házfelújítás, most hirtelen az is sürgős lett. Legyen szép a hajad, mert az egész család látni fogja. Le kéne fogyni, de közben eggyel több sütit sütsz, nehogy az unokatesód jobb legyen nálad. 

Sablonos dolgok ezek. Vagy mégsem?

Persze eléggé kisarkított példákat hoztam. Azokat is leegyszerűsítve. De érzed a súlyukat? Más formában ugyan, de van olyan rész, amit rá tudsz vetíteni a saját helyzetedre?

Őszintén mondom, drukkolok, hogy a válaszod nem legyen. Még őszintébben? 10-ből 9-en szinte biztos, hogy megérzitek azt a feszültség hullámot, ami ilyenkor a levegőben van. De erről már beszélgettünk korábban. 

Íme néhány TIPP, mellyel könnyeddé válnak a napjaid
(még ebben a túlterhelt időszakban is) : 


Az első tipp: Ne hagyd magad! 

Ne engedd, hogy a környezeted túl nagy mértékben hasson Rád! Kivéve, ha egy nagyon felemelő közegben vagy! Akkor emelkedjetek együtt és áramoljon a Feltétel Nélküli Szeretet! Mert Te már képes vagy áramoltatni!

Amennyiben ez így van, kérlek légy hálás magadnak és használd a képességeidet, az eszközöket, amelyekkel Te már rendelkezel! Ne mástól várd a megoldást, ne a többiektől várd el, hogy jól kezeljék a nehéznek tűnő időszakokat! Mutasd meg nekik, hogyan lehetséges ez! Milyen amikor másként csinálod!
Egy napon megkérdezik Tőled: “Hogy lehet az, hogy Te nem vagy ideges? Ilyenkor mindenki feszült!” Te már tudni fogod, mert tapasztalod, hogy nem mindenki! Lehet másként is!

A második tipp: Ha mégis beszippantottak a nehéz érzések, bocsáss meg Magadnak! 

Te is ember vagy. Ha tudatosabb vagy, nézz rá, mit mutatnak Neked ezek az érzések! Szállj ki a csoport tudatosságból! Csak egy pillanat az egész! De a hatása annál erőteljesebb!

Extra tipp: Alkalmazd a megbocsátást a családtagjaidnál, a környezetedben élőknél, a párodnál! Bárkinél, akinél úgy érzed van létjogosultsága. A megbocsátás által felszabadulsz a neheztelés, a harag és egyéb nehéz érzések alól! Megéri!

Itt is van a következő tippem:

A harmadik tipp: “Mindig menj feljebb!”

Tartsd magasan a rezgésed, menj a Feltétel Nélküli Szeretet terébe, kapcsolódj a kozmikus energiákhoz, az Univerzum magasabb energiáit áramoltasd, hívd ahogyan szeretnéd, tedd ahogy Neked a legjobb! De mindig tartsd magasan a rezgésed!

Azt kérdezed hogyan? 

Íme a negyedik tipp: Lassíts! Figyelj befelé! Kapcsolódj! 

Kerülj összhangba Önmagaddal! Leld meg a belső békédet! Pihenj!

A saját érdekedben kérlek, halld meg a lelked hívását! Ha egy pillanatra elcsendesedsz, tudni fogod mire vágysz!

Ötödik tipp: Engedd meg magadnak az elcsendesedést! 

Ha benned rend van, kívül is sokkal könnyebb lesz megjeleníteni az összhangot, a harmóniát. 

Hatodik tipp: Figyelj oda magadra! Törődj magaddal is! 

Találd meg azt az eszközt, technikát, módszert, mely által megéled a törődést, a befelé figyelést, a töltődést!

Lehet ez bármi! Egy jó kávé a kedvenc helyeden – még a legnagyobb zűrzavarban is tarts szünetet! Jóga, mozgás, meditáció, baráti beszélgetés, olvasás, alvás, a kedvenc sorozatod. Legyen bármi, amitől jobban érzed magad, add meg magadnak!

Ha Te nem figyelsz magadra, másoktól sem várhatod ezt el!

Most figyelj! Van még egy előnye az önmagadra fordított időnek, azon kívül, hogy sokkal jobban érzed majd magad! 

Sokkal könnyebb lesz így adni! Hiszen az ünnepekkor ez is előtérbe kerül.
Valaki jobban szeret adni, más annak örül, ha kap valamit. Jó ebben is megtalálni az egyensúlyt. A befogadás ugyanannyira fontos, mint az, hogy tudod áramoltatni az energiát, rendelkezel az adás képességével. 

Ugye Te is hallottad már: Üres tányérból nem lehet enni adni! 

Ez önmagadra is igaz!

Ha teljesen kimerülsz, mert annyira meg akarsz felelni a sok elvárásnak (tudod, azoknak, amikről azt sem tudjuk, honnan erednek egyáltalán…) , ha folyamatosan csak adni akarsz, erődön felül teljesítve, minden helyzetben a maximumra törekedve, de nem töltöd magad, akkor előbb-utóbb kimerülsz. És amikor végre megélhetnéd a munkád gyümölcsét, már annyira fáradt vagy, hogy semmit nem tudsz értékelni, abból, amit elértél, létrehoztál, teremtettél. 

Térjünk vissza egy pár szó erejéig az elvárásokra és a megfelelési kényszerre, ami oly gyakori jelenség. (Egyébként nem csak az ünnepekkor!) 

Tudod, ez mégis csak egy thétás blog. Ami azt is jelenti, hogy sok kérdést a tudatalatti szemszögéből közelítek meg. Túl mélyen most nem fogok ebbe a témába belemenni, csak egy kicsit más rálátást szeretnék Neked adni a megélt nehézségekről. 

A tudatalattiban tároljuk azokat a programokat, melyek automatikusan formálják a valóságunkat, alakítják az életünket. Ezeket a mély meggyőződéseket úgy ismerheted fel, hogy gyakran saját igazságként, sőt tényként jelennek meg a gondolataidban.

Ezeket a mintákat a legtöbb esetben a szüleinktől vesszük át, különféle úton-módon. Akik többnyire szintén a  szüleiktől látták és tanulták, majd formálták a saját képükre. A Te nagyszüleid is a szüleiktől tanultak az életről. És így tovább. Az első és legerősebb, mondhatni alapvető minták az életről a szülőktől erednek. 

Ha anyukád úgy nevelkedett, hogy náluk mindig feszültség volt a karácsonyi időszakban, akkor több, mint valószínű, hogy elraktározta magában ezt az “élményt”. Ha esetleg nem volt szeretetteljes kapcsolódás a nagyszüleid között, akkor a Te szüleidnek sincs képe az ideális társas kapcsolódásról. Ha a nagyszülők szegények voltak és elutasítóan vélekedtek a pénzről, könnyen megeshet, hogy a szüleidtől is ezt látod. Ha a nagyszüleid azt gondolták, hogy nehéz az élet és mindenért keményen meg kell küzdeni, előfordulhat, hogy Te is ezt tanultad. 

Ha “szerencsés” vagy, akkor előfordulhat, hogy anyukád egy olyan tudatos szülő, aki idejében felismerte, hogy nem szeretné ezeket a mintákat tovább vinni. Ha még szerencsésebb vagy, akkor kidolgozta magából az összes ide kapcsolódó hitrendszert és Te már egy olyan családba születtél bele, ahol a Karácsony nyugodt, békés körülmények között zajlott. A társas kapcsolódás jól működik, a pénz is a helyén van kezelve és könnyedek, örömteliek a mindennapok. Persze ez csak abban az esetben igaz, ha apukád is hasonlóan szuper szülő és vagy makulátlan, elvárásoktól mentes családból jön vagy ő is kidolgozta a hitrendszereit és így ketten együtt képessé váltak olyan körülményeket teremteni számodra, mely egészséges, idilli képet alakított ki benned és Te már ezt viszed tovább. 

Amennyiben ez így van, kérlek értékeld és élvezd ki, illetve add tovább a környezetednek, a gyerekeidnek is!

Amennyiben (és a legtöbb esetben inkább ez a verzió szokott jelen lenni) egy kicsit más a helyzet Nálad és tapasztalsz feszültséget az ünnepi időszak alatt, esetleg nehézséget a kapcsolatok vagy a pénzügyek terén, kezd el kidolgozni a családi mintáidat! 

Tudod mekkora érték rejlik ebben? 

Az ünnepi időszak csak egy egészen kis szelete az életednek. Erőteljes, de rövid ideig tartó időszak. 

Az életedről ez már kevésbé mondható el! Egyetértesz? 

A szülői minták alapjaiban határozzák meg az életed milyenségét. 

Ez még abban az esetben is így van, ha alapvetően ideális családi háttérrel rendelkezel.

Az, hogy Te gyerekként hogyan élted meg a mindennapokat, milyennek láttad a szüleidet, mit hogyan kezeltek, hogyan reagáltak a nehézségekre, hogyan szerettek Téged és hogy viszonyultak egymáshoz, egyáltalán hogyan élték az életet, ez mind-mind jelentősen meghatározza azt, ahogyan jelenleg élsz! 

Akármennyire is szereted vagy nem szereted a szüleidet, mindig érdemes megnézned, hogyan hatottak Rád és mennyire hatnak Rád jelenleg! 

Ugye Te is a saját életedet szeretnéd élni? 

Mondhatod ezt is: De,hát már évek óta elköltöztem otthonról, saját vállalkozásom, munkám van, párkapcsolatban élek… stb. A minták és az ellenminták abban az esetben is működnek, ha ezt nem veszed észre!

Ha csak egyetlen egy olyan területe is van az életednek, ahol úgy érzed, lehetne jobb is, na ott érdemes elkezdeni az önmunkát! 

Ahogy már említettem, a téli időszak különösen nagy támogatást nyújt a belső átalakuláshoz. Felszínre hozza az érzelmeket, a nagyobb nyitottság, könnyebb rálátást ad a belső világodra. Ha mersz őszinte lenni, felismerheted mivel van még dolgod! Min érdemes változtatnod!

Ugye tudod, hogy miért vagyunk itt (és miért írok most Neked)?

Többek között azért, hogy felhívjuk a figyelmedet a  miértekre, hogy meghúzzuk az alvó oroszlán bajszát. Azonban azzal nem elégszünk meg, hogy felébresztjük az oroszlánt! Azt szeretnénk, hogy az ébredés utáni állapot, azaz maga az élet, fantasztikus legyen számára! Megmutatjuk hogyan! Megmutatjuk min érdemes dolgozni, mit érdemes átformálni, hogyan lehet előre mutató, felemelő életet élni! 

Nyugi, jó helyen jársz, nem állatidomárok vagyunk! Ez csak egy metafora akart lenni. Az alvó oroszlán Te vagy, a Te belső éned, aki többre hivatott, aki megérdemli, hogy olyan életet éljen, amilyenre vágyik! 

Mindig újabb és újabb ötletekekkel állunk elő (MI, azaz: Orsi és az Orshee Team), mert az a célunk, hogy Hozzád is eljussunk. Szeretnénk megmutatni Neked, hogy a tudatalattid a jó barátod lehet, hogy az önmunka mindig megtérül. Sőt egy idő után munkából hobbivá válik, sokaknál hivatássá is. Szeretnénk, hogy tudd, az életet lehet örömmel élni, a nehézségeket le lehet tenni és igen is lehetséges felszabadult életet élni, boldog párkapcsolatban, elvárásoktól mentesen, egyensúlyban létezni, megélve az élet adta bőséget minden téren.

Megmutatjuk hogyan csináld! Tarts velünk és a lehetek IGENNÉ, a lehetőségek valósággá válnak! 

Orsi ismét legendás workshopokat állított össze Neked!

Amennyiben az előző blog bejegyzést is elolvastad és a végén tovább is kattintottál, már találkozhattál a 3 alkalmas decemberi workshop sorozattal.

Szeretném felhívni a figyelmed egy fantasztikus dologra! Érezheted azt, hogy ha az első alkalomról lemaradtál már nincs értelme belevágnod, azonban ez nem így van!

A 3 workshopot egy csomagban még mindig megvásárolhatod. Ha így döntesz, azon kívül, hogy rendkívül jó döntést hozol, az első workshopról sem maradsz le, hiszen a felvételt így utólag is megkapod és bármennyiszer visszanézheted. 

A további két alkalomra pedig személyesen is eljöhetsz, de az online részvétel mellett is dönthetsz, ha az kényelmesebb számodra. 

Ha az időpontok nem megfelelőek Neked, akkor is érdemes úgy döntened, hogy megajándékozod magad a workshopok anyagával, hiszen mindegyikről készül felvétel, ami a Tiéd, korlátlanul visszanézheted.
Természetesen a workshopok önmagunkban is nagy értéket képviselnek, így, ha csak az egyik kelti fel az érdeklődésed, nyugodtan vágj bele abba az egybe! 

 

Ugye milyen jó? 🙂 Végtelen lehetőségek tárháza!

 

(Ide kattintva eléd tárulnak a workshopok részletei! Nagyon izgalmas témák! – Társas kapcsolatok, párkapcsolat, újév, újjászületés… Nem is árulok el többet, nézd meg magad!)

Itt az ideje, hogy a vágyaidból valóság legyen! 

Tudom-tudom, elcsépelt! De tudod miért válhat ez elcsépeltté? Mert még mindig nem az az általános, hogy már mindenki kilépett a vágyakozó üzemmódból és megvalósítóvá vált! Nagyon sokan vannak, akik  beleragadnak az álmodozásba és közben a hiányt élik meg folyamatosan. Ha most még ide tartozol, lépj ki ebből a csoport energiából! Válj azzá, aki az álmaiból valóságot formál!

Tarts Velünk és az átalakulás nem marad el! Meglátod ez nem csak a decemberi időszakra lesz Rád hatással!

Nézd meg mivel készültünk Neked! Ezek után az év végi forgatag mellett az életedet is örömmel éled, azt garantálom!

Blog szerzője:

Bernáth Alexandra
ThetaHealing® konzulens

További információért, és konzultáció bejelentkezéshez kattints ide! >>