fbpx

Avagy: Így éld túl az év végi forgatagot!

Most egy kicsit más nézőpontból szeretném megközelíteni az év végi nagy hajrá témakörét, megvizsgálva az érzésvilágot, amit magával vonz. Tarts velem pár perc erejéig, lássuk a miérteket!

Ismered a Simpson családot? Ez egy nagyon sikeres animációs sorozat. De hogy jön ez ide? Képzeld az írásnak a címét ebből a sorozatból idéztem!

Lassíts már, a járda rendes sétára való!

Bevallom őszintén, engem megérintett ez a mondat. Az életre gondoltam. Az életre és a rohanó emberekre, a feszültséggel teli napokra. Arra az őrületre, amit akármennyire szeretnék kikerülni, valahogy mégis szembe jön velem.

Azon gondolkoztam, hogy vajon hogyan lehetséges az, hogy évről-évre, ahogy közeledik a december, a Karácsony és egyben az év vége, rögtön utána pedig átlépünk az új évbe, mindig ugyanazt látom. Természetesen elég hamar rájöttem, hogy nem csak én látom, azt, amit látok. 

“Thétásan” fogalmazva: Nagyon erősen jelen vannak ilyenkor is a csoport tudatosságok. Amikor az emberek egy nagyobb tömege hasonlóan gondolkodik bizonyos dolgokról, akkor ezek a meggyőződések általánosan elfogadott igazsággá válnak. Ezekhez a gondolatokhoz érzések is társulnak, melyek együtt energiafelhőt képeznek. Ezt a felhőt azonos elképzelésekkel élő emberek “igazságai” alkotják. Aki ezen a felhőn kívül él, tehát másként gondolkodik és érez ugyanarról a témáról, nem kapcsolódik bele ebbe az érzésvilágba és ebbe a gondolatiságba sem.

Ez azt jelenti, hogy van választásom! Az egy fontos kérdés, hogy mennyire vonódok bele és mennyire érint meg egy-egy csoport tudatosság! Ez az, amin lehet változtatni! De erről majd később! 

Nézzük a tényeket!

(Előre szólok, most olyan példákat hozok, melyekkel valószínűleg többen tudtok azonosulni. Első olvasatra ez nem mindig a legfelemelőbb verzió! Ez inkább csak egy elgondolkodtató, szemfelnyitó kép legyen, mintsem az egyetlen valóság, ami létezhet! Szintén előre bocsátom, hogy még ilyenkor is lehet kedves, nyugodt, kiegyensúlyozott emberekkel találkozni. Ritka, mint a fehér holló? Az lehet! Nekem személy szerint nagy vágyam, hogy ez megváltozzon! 🙂 )

Akkor lássuk az általános tapasztalatokat így december közepe táján:


Az áruházakban, a metrón utazva, a vonaton ülve, mindenhol feszült emberek beszélgetésébe botlok. Jobb esetben valóban beszélgetésről van szó, olykor még humoros megközelítéseket is hallok. Más esetekben azonban szinte kézzel fogható “idegbaj” repked a levegőben. Ilyenkor kicsit úgy érzem magam, mint amikor a szakadó hóban sétálok és közben a szél a hópelyheket olyan erőteljesen fújja az arcomba, hogy nem látok semmit. Ezért menet közben szívem szerint kapálózni kezdenék, ezzel tisztogatva magam előtt az utat. Tudod, nem a gyönyörű, puha, nagy hópelyhek hullására gondolok. Hanem, amikor kellemetlenül hideg van, tombol a szélvihar és a hópelyhek szinte karcolnak, annyira megfagytak.

Valljuk be, azért elég furcsán néznék ki, ha menet közben indokolatlanul össze-vissza integetnék és csapkodnék.  😀 Ráadásul nem hiszem, hogy ezzel bármit is elérhetek. Kivéve, ha jól kiröhögöm magam és ezzel esetleg másokat is sikerül megnevettetnem. Már ez is felüdülés ebben a túlterhelt időszakban.

Viccet félretéve, nézzük meg mire gondolok pontosan! 

Esetünkben a karcoló hópelyhek most a stresszt, a nehéz érzelmeket, a feszültséget szimbolizálják. Mindeközben szinte látom a (feleslegesen cipelt) súlyt az emberek vállán. A megfelelési kényszer által keltett belső feszültség súlyát.
A harc önmagammal, a valódi vágyaimmal, az elképzelt idilli képpel és az elvárások sokaságával, amiket ki tudja, hogy ki állított fel egyáltalán.

Ezek az indokolatlanul felvett súlyok mennyire rányomják a bélyegüket az év, egyébként oly sok értéket magában rejtő időszakára! (Persze, csak, ha megengeded és belecuppansz a megfelelési kényszer elég erőteljes szívó erejébe!
Jó hír: Lehet másként is! Sőt, érdemes! )

Gondolj csak bele! 

Szerinted ki indította el ennek a hatalmas elvárásokkal tűzdelt, túlhájpolt ünnepi képnek a megrajzolását? Mikor alakult így és miért szállt be ennyi ember a játékba? Ez is kicsit olyan, mint amikor kilométeres sorok állnak az autópályán és szíved szerint elsétálnál a legelejéig, hogy megnézd, mégis mi a fenét csinál az elöl álló autós. Szeretnéd neki megmondani, hogy induljon már végre! De ezt valahogy soha senki nem tudja megvalósítani. Nem tudod ki áll a sor elején és mi az oka az elakadásnak. 

Akkor mégis honnan ered ez a sok feszültség és mit is kezdhetsz vele? 

Ha valamilyen szinten benne vagy már az önismereti, önfejlesztő témákban, előfordulhat, hogy nem fogok újdonságot mondani. Illetve, ha Téged ez a feszültség nem érint meg és mindig tökéletesen sikerülnek az Ünnepek, szeretettel és elégedettséggel tölt el az év végi időszak és boldogan, erőd teljében lépsz át az újévbe, akkor nem biztos, hogy most tudsz azonosulni ezzel az írással. 

Bár még ez esetben is érdekes lehet a téma, amit felhozok, hiszen valljuk be, mindig jöhetnek olyan dolgok az életben, melyre nem biztos, hogy azonnal megtaláljuk a választ, esetleg kihívást jelentő helyzetek is adódhatnak.

Hol érdemes kezdeni?

 • 1.lépés: Vizsgáld meg mi zajlik benned!

  Nézd meg, hogy érintenek a külvilágban észlelt feszültséghullámok, mennyire nyomja a vállad a megfelelési kényszer súlya! 

 • 2. lépés: Alakítsd át a belső világodat és megváltoznak a körülményeid!

  Tudod, soha nem a körülményeid határoznak meg Téged, Te alakítod a körülményeidet!

  FONTOS: A legtöbb esetben ez nem tudatos folyamat! 

  Természetesen lehetnek az életednek olyan területei, sőt biztosan vannak is, melyeket tudatosan és gondosan megtervezve alakítottál olyanná, amilyen.

  De mi van azokkal a részletekkel, melyek kevésbé töltenek el örömmel és mégis az életed részei? 

  Mielőtt erre a kérdésre válaszolok, olvasd el a következő kérdéseket és közben figyeld meg mit indítanak el Benned! 

Miért nem tudsz lelassítani? Miért nem tudsz befelé figyelni? Amikor itt a lehetőség, miért nem tudsz élni vele? 

Kérlek, most egy pillanatra gondolkodj el ezeken a kérdéseken! Legyél igazán őszinte magadhoz!

Előfordulhat, hogy Te jó vagy a befelé figyelésben, még ebben a rohanó világban is szánsz időt magadra.
Az is lehet, hogy általában jól vagy, de vannak időszakok, amikor kizökkensz az egyensúlyból. 

Lehetséges, hogy bizonyos területeken kiválóan felismered a lehetőségeidet és élsz is velük, más területeken viszont inkább csukott szemmel jársz, mert még az is kevésbé félelmetes, hogy így esetleg nekimész egy csukott ajtónak, mint, hogy kinyisd a szemed és megláss valami ismeretlent. 

Nézd meg, figyeld meg, Te, hogy vagy MOST, ebben a pillanatban? Hogy érezted magad az utóbbi napokban, hetekben és ehhez képest hogyan szeretnéd magad érezni a mindennapjaid során? 

Mennyire állnak távol egymástól az elképzeléseid és a  valóságod?

A téli időszak rendkívül alkalmas arra, hogy kapcsolódjunk belső világunkkal. Sokkal könnyedebben rálátunk azokra a belső mozgatórugókra, melyek erőteljesen alakítják az életünket. Persze ezt az év bármely szakaszában megtehetjük. Ha van rá megfelelő eszközünk és tudásunk, igazán hatékonyak lehetünk az önmunka tekintetében. 

Nézd csak meg a természetet! Olyan csodálatos területen élünk, ahol kiválóan megmutatkoznak a változások és az, hogy mikor minek van itt az ideje. 

Télen mindig sötétebb és hidegebb van. A természet is pihen. Energiát gyűjt, hogy átalakuljon és tavasszal még szebb pompákban ragyoghasson, mint az előző évben.

Te meg tudod ezt tenni? Megadod magadnak a lehetőséget, hogy feltöltődj? 

Ha a válaszod: IGEN! – Szuper vagy, gratulálok! 
Ha a válaszod: NEM! – Mit gondolsz ennek mi lehet az oka? 

Ha kicsit figyelmesebb vagy, magadon is érezheted és másoknál is észre veheted, hogy ebben a sötétebb, hidegebb időszakban, főként decemberben, a legtöbben egy kis nyugalomra vágynak. Karácsony közeledtével felerősödik a belső béke iránti igény, vágyunk a szeretetre, talán jobban, mint bármikor. A meghittség, a harmónia megteremtése, a családi összhang és együttlétek vágya erőteljesen jelen van ebben az időszakban. Milyen érdekes, hogy valahogy mégis sokkal nehezebbnek érezheted ezeknek a pozitív érzéseknek a megélését ilyenkor, mint például nyáron. 

Mit gondolsz, miért lehet az, hogy minél jobban vágysz valamire, annál inkább eltávolodsz tőle? 

Tudod itt nagyon erősen bekapcsolnak az emlékeinkhez kötött érzelmek és az ehhez társított gondolatok, továbbá a tudatalatti minták. 

És ezzel meg is válaszoltam a korábban feltett kérdést! Emlékszel még mi volt az? (Jogos, volt egy pár, úgyhogy segítek kicsit!) A kérdés így szólt:

Mi van azokkal a részletekkel, melyek kevésbé töltenek el örömmel és mégis az életed részei?”

Mi van azokkal a részletekkel, melyek kevésbé töltenek el örömmel és mégis az életed részei?”

A válasz azokban a tudat alatt automatikusan működő rejtett hitrendszerekben és az ide kapcsolódó érzelmekben, tapasztalatokban rejlik, melyekre még nem láttunk rá, nem ismertük fel és így nem is takarítottuk ki magunkból. 

Theta Healing technikát azért alkalmazom nagy szeretettel, mert rendkívül sokrétű az eszköztára. Segítségével kapcsolódni tudunk érzelmi világunkhoz, sőt meg is változtathatjuk azt!

Fontos, hogy tudd, az érzelmeid írják az emlékeidet. Amikor nagyon erőteljes érzelmet élsz meg egy esemény során, azt emlékként őrzöd a tudatalattiban. Ez a kép hatással van az életedre, függetlenül attól, hogy tudomásod lenne róla, aktualitását vesztette vagy sem és, hogy támogató vagy limitáló hatással van e Rád.

Ha például nagyon nehéz érzéseket éltél meg gyermekként minden egyes Karácsony alkalmával, akkor valószínűleg ez az érzésvilág eléggé beleégett a tudatalattidba. Mondhatjuk azt is, hogy nincs is más képed a Karácsonyról, csak a feszültséggel teli emlékkép, mely azóta már automatikus programként fut benned. Így tovább viszed ezt a mintát és a jól megtanult feszültség akkor is bekapcsolhat benned, ehhez az időszakhoz közeledve, ha minden erőddel azon vagy, hogy másképp csináld. 

Itt lép életbe az a fontos lépés, mely tapasztalataim szerint kihagyhatatlan a valódi változások eléréséhez: 

Ez pedig a tudatalattival való közreműködés!

Tudatalatti programok, hitrendszerek felismerése, átalakítása.
Továbbá: Az érzelmeink meggyógyítása, kitakarítása. Átalakulás a neheztelések elengedésével, a megbocsátás és a tisztánlátás erényével. 

De nem is sorolom tovább! Inkább elárulom a nagy hírt!

Létrehoztunk egy fantasztikus program sorozatot, melyet pontosan ezekkel a témákkal indítunk! Azaz az érzelmek átalakításával, a tudatalatti nagytakarítással!

Úgy döntöttünk megragadjuk a befelé figyelés és a könnyed rálátás időszaka által nyújtott lehetőségeket és olyan programokat hoztunk létre, melyeken végig haladva, vagy akár egy-egy részébe belevágva is könnyebbé tehetjük az életet!

Nézd meg a programajánlatot, mert nagyon klassz lesz!

Milyen részekről beszélek?

Egy 3 alkalomra bontott workshop sorozatot alkottunk, melynek egyes részei önmagukban is nagyon értékesek. 

Szóval, ha úgy döntesz, hogy a 3 alkalomból csak 1 vagy 2 eseményen szeretnél részt venni, természetesen az is teljesen rendben van! Sőt! Mondhatni szuper!

Amennyiben úgy döntesz, hogy teljes gőzzel belevágsz és rászánsz magadra 3X3 órát, mely valódi – minőségi-előre vivő én idő lesz és garantáltan többszörösen megtérül (a hatásokat azonnal érezni fogod!) – akkor gratulálok Neked! A lehető legjobb döntést hoztad, mellyel magadba fektetsz egy kevés időt, pénzt és energiát, amelynek a sokszorosa tér majd vissza hozzád! 

(NE izgulj, ide kattintva a részletekről tájékozódsz majd, döntened természetesen csak ezek után kell! Igen, kell, hiszen a nem döntés is döntés! 😉 ) 

Szeretnél Te is kiegyensúlyozott életet élni? Én azt szeretném, hogy a vágyaid és a valóságod fedjék egymást!

Indulj el MOST, a haladásban már segítünk! : )

U.i.: Nem rohanunk! Megengedjük a lelkünknek, hogy utolérjen Minket! Megengedjük a testünknek, hogy befogadja az átalakulást! Egy igazi belső utazásra hívlak, mely könnyed, felemelő és örömteli lesz! Az életünk járdáján bele sétálunk a csodás valóságunkba, magunk mögött hagyva a megfelelési kényszer és a társadalmi elvárások által keltett nyomást! Ehelyett magunkba öleljük a szeretetet, a harmóniát, hogy aztán megláthassuk ezeket a környezetünkben is! Hiszen ezért vagyunk itt! Tarts Velünk, menjünk együtt! 🙂
U.u.i.: A következő blog bejegyzésben hozok Neked néhány tippet, hogy a túlélés helyett Nálad ezentúl az örömöké legyen a főszerep! Még a nehéznek tűnő időszakokban is! 😉 

Blog szerzője:

Bernáth Alexandra
ThetaHealing® konzulens

További információért, és konzultáció bejelentkezéshez kattints ide! >>